VISUM

De første overvejelser, vi gjorde os, var om det var nødvendigt at have et visum for at komme ind i landet. Vi fik læst os frem til, at det var muligt at købe visum i lufthavnen i Mexico, Cancun på selve afrejsningsdagen til ca. 22 dollar, hvilket vi gjorde uden problemer. (Pas på med at købe et alt for dyrt visum på diverse hjemmesider eller herhjemme i DK) Vi valgte at rejse til Cuba via Mexico, da der tidligere har været begrænsninger ift. at flyve fra U.S.A. til Cuba og omvendt. Vi har dog mødt nogle rejsende på vores vej, der mener, at det godt kan lade sig køre, som turist, at rejse fra U.S.A. til Cuba under den forudsætning, at man ikke har et Amerikansk pas. Jeg ved dog ikke så meget om dette, da der hersker meget tvivl, især hvis man spørger rejsebureauer her i Danmark. Derfor vil jeg personligt anbefale ikke at rejse fra U.S.A. til Cuba, men hvis I har hørt fra andre, at det er muligt, så spring ud i det. :D Rejser man direkte til Cuba fra et europæisk land, burde det være muligt at skaffe visum her i Danmark.


VALUTA

På Cuba bruger de CUC (Cuban Convertible Peso), hvilket næsten har samme kurs som EURO. 1 euro svarer til ca. 1,2 CUC. Når du rejser til Cuba er det vigtigt, at du har EURO med og ikke Dollars, da de flere steder tager et forholdsvist højt gebyr, når du veksler fra dollars til CUC. Vi havde selvfølgelig ikke selv taget euro med, så vi måtte veksle Mexicanske pesos i Cancun lufthavn til EURO og så videre til CUC, når vi ankom til Cuba - SÅ dumt, og vi har helt sikkert tabt en masse penge på at veksle mellem forskellige valutaer, så jeg anbefaler virkelig, at I tager EURO med. Flere steder tager de endda også imod EURO som alternativ valuta.

HOMESTAY

Vi valgte at benytte os af ‘Homestay’ som minder lidt om ‘Airbnb’. Q havde en kontakt, som hookede os op med en kvinde, Laura, som havde en lejlighed klar til os, da vi ankom til Havana. Ved Homestay forstås, at man bor hos en familie/vært, mens de selv er i lejligheden/huset. Vores vært sørgede for, at der var låst af, så vi havde et værelse, en stue og tilmed en altan med wifi!!, for os selv. Vores beliggenhed var helt fantastisk lige ved den berømte ‘Malecón’-mur, hvor der hver aften er god stemning og romantik i luften. Mere om det nedenfor. Jeg ved at der findes en hjemmeside ‘www.homestay.com’, hvor man evt. kan sikre sig et værelse inden afrejse. Jeg har desværre ikke selv benyttet mig af hjemmesiden, men jeg ved, at det er til at stole på og meget normalt på Cuba. Man kan også finde værelser, når man lander i lufthavnen i Havana. Der står de nemlig klar med skilte ‘Rent a room’ osv. Vi gav 15 CUC pr. person pr. nat for et værelse, men da vi var 3 personer delte vi en dobbeltseng, hvilket fungerede helt fint for os. 15 cuc. svarer altså ca. til 100 danske kroner pr. person pr nat. Jeg ved ikke, om vi kunne have fået det billigere, men da det var en kontakt som havde hooket os op, gik vi ud fra, at det var en god deal. Vi valgte selv at sove 3 mand i et værelse, da det ellers ville have kostet 35CUC pr. værelse, dvs. 70 CUC pr. nat, hvilket var alt for dyrt for os. I Varadero var priserne for Homestay lavere. Vi betalte bare 10 CUC (75kr) hver pr. nat, og dér havde vi oven i købet en seng hver. Så hvis I venter med at finde værelse, til i lander i lufthavnen, så vil jeg anbefale jeg at gå efter en pris der ligger på 10-15 CUC pr. person pr. nat. Ellers forsøger de nok bare at snyde jer. Jeg ville personligt starte med at foreslå 10 CUC og så tage den derfra. Det er muligt at prutte om prisen på stort set alt i Cuba. Når I først har fået kontakt til en vært, kan han/hun kontakte en vært i eks. Varadero som har plads til jer. Vi bad Laura om at ringe til nogle ‘Homestays’ i Varadero, og sagde at vi max ville give 10CUC hver. Det gjorde hun. I starten sagde hun at alle de Homestays, hun havde kontaktet, allerede var optaget. Jeg ved ikke, om det var et forsøg på at få os til at blive og derved tjene flere penge, da hun nemlig foreslog, at vi i stedet kunne tage en enddagstur til Varadero, hvilket på ingen måder er optimalt. Da vi viste, at vi i forvejen havde bestilt vores busbillet, prøvede hun endnu engang at ringe, og denne gang lykkedes det. Dette var måske ikke hendes intention, men det er blot for at understrege, at I ikke altid kan regne med mennesker på Cuba, og at I aldrig må give op.

MAD

Før vi tog afsted til Cuba, hørte vi delte meninger om maden. Jeg har især hørt, at det skulle være svært at finde god mad, og at maden ligefrem var forfærdelig. Jeg var derfor lidt bekymret for, at vi ikke rigtig ville få spist ordentligt, mens vi var på Cuba. Heldigvis delte vi absolut ikke samme meninger omkring maden på Cuba, som dem vi havde hørt fra andre. Vi spiste virkelig god og tilmed BILLIG mad, og jeg er hverken blevet dårlig eller noget andet efter at have spist 10 dage på Cuba. Vi boede lige overfor Galerías de Paseo, og lidt længere nede forbi Galeíras de Paseo parallelt med Malecón ligger 3 rigtig gode restauranter, som vi spiste på stort set hver dag. Både morgenmad og aftensmad, og sommetider også frokost. Det er nogle helt almindelig ‘cafeer’, som I kan se på ovenstående billede, så I skal altså ikke forvente fine restauranter med hvid dun. Nej I skal forvente god mad til lave priser - svarende til f.eks. 4,5 CUC for spaghetti bolognese og 8 CUC for steak med tilbehør.

STEDER AT BESØGE

I Havana er der en helt masse steder at besøge. Jeg kan bl.a. anbefale Jazz Café'en som ligger på øverste etage inde i Galeíras de Paseo. Det skulle være en ret populær Jazz bar, som heldigt nok lå lige over for vores lejlighed. Vi betalte 10CUC for at komme ind, men i prisen var 2 drinks inkluderet, og det var altså vildt gode drinks. Specielt deres Pina Colada. Hvis man samtidig ønsker at spise, laver de også vildt god og billig mad på Jazz Café’en. Derudover er der rigtig mange salsabare og klubber for unge. En af de populære steder er 'Fabrica de Arte’ som er et sted for alle aldre, hvor du både oplever kunst men samtidig også nattelivet på en helt specielt måde. Stedet åbner kl. 22.00 og frem til 00.00-01.00 er det et band der spiller, hvorefter det bliver erstattet med Hiphop/Rnb. Det er billigt at komme ind og drinks’ er samtidig også billige. Ift. Salsabare, så er der rigtig mange i Havana. Vi tog på ‘La Gruta’, hvor der blev spillet vildt god musik og danset Salsa. Folk er villige til at lære dig trinene, så hvis du spørger om hjælp, ender din aften med at blive helt fantastisk. Noget andet som jeg VIRKELIG kan anbefale; at gå langs Malecón om aftenen. Der er virkelig gang i den. Folk spiller guitar, danser salsa og synger midt ude på gaden. Stemningen er helt fantastisk, og vi endte faktisk med at have en gadefest med nogle andre turister samt lokale. Det var en helt unik oplevelse. // Der er flere gode udflugter at tage på. Meningen var, at vi bl.a. skulle besøge Vinales, men da det ikke kunne betale sig bare at tage en endagstur, droppede vi ideen. Det skulle dog være rigtig smukt og værd at opleve. Det må blive en anden gang, når jeg forhåbenligt besøger Cuba igen. Vi tog derimod til Varadero som er det mest foretrukne strand-område, og det forstår jeg virkelig godt. Det er måske den smukkede strand, jeg har oplevet nogensinde. WAAUW! Billederne taler for sig selv. Når I nu skal fra det ene sted til det andet, så skal i gøre det med ‘Viazul’. Det er et busselskab som både kører til Varadero (for 10CUC), Vinales (for 12 CUC) og mange andre steder. Husk at tag’ derud nogle dage før for at bestille jeres billetter - Bussen går op til 4 gange om dagen. I siger bare ‘Viazul’ til Taxa-chaufføren.


WIFI

Den store problematik omkring WIFI på Cuba var faktisk slet ikke så problematisk. Det fungerer sådan, at man køber et kort med login. Dette kort er så det eneste der giver adgang til WIFI. Dvs. de steder hvor der er WIFI, kan man logge ind via. kortet. Man kan købe 1 times- eller 5 timers kort. WIFI kan findes på hoteller og i offentlige områder. Vi havde f.eks. et WIFI område lige udenfor vores altan i Havana, hvilket betød, at internettet rækkede helt op til altanen. Det var virkelig ‘LÅGSUS’ - vi havde forventet det værste, og så ender vi alligevel med at have WIFI på altanen. I Varadero stjal vi WIFI fra et hotel, haha. I starten hang vi bare ud ude foran hotellet, mens tjenerne kom med vand og accepterede, at vi bare hang ud for at komme på WIFI, men på sidstedagen fik vi at vide, at området kun var for gæster. Vi dukkede dog op alligevel hahah.. Ligesom alle andre gjorde. Hvad gør man ikke for WIFI. Kort der giver adgang til internettet kan købes i små glashuse - I kan bare spørge nogle lokale der kan en smule engelsk, så hjælper de jer.

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments


Hej kære læsere. Nu hvor jeg er tilbage i København, føler jeg, at jeg ikke kan tillade mig at lave ingenting. Jeg skal tilbage til hverdagen og strege nogle opgaver af på 'to-do listen'. På søndag er jeg tilbage i zumbasalen, og jeg glæder mig virkelig meget til at undervise igen. Jeg er tilmed blevet inspireret en del eftersom, at jeg har besøgt spansk-talende lande, hvor dansekulturen lige præcis falder i min smag. Så i dag skal jeg bl.a. lave nogle nye danse-koreografier til nogle nye sange, som jeg har forelsket mig i på turen. Derudover skal der gøres rent i lejligheden - på trods af, at jeg ikke har været her i en måned, føler jeg, at lejligheden er beskidt! Det sidste punkt på listen for i dag, bliver at gøre min 'Cuba-guide' færdig, så den kan offentliggøres på bloggen i morgen!! Yaay.. Alt det her skal jeg nå, inden jeg er inviteret til fødselsdag i aften. Det er faktisk ikke så slemt at være tilbage i DK, når man har de bedste mennesker omkring sig. ;-) - Vi blogges

Translate

Hi guys.. Now that I'm back in Copenhagen I feel like I need to 'get back to work'. I have a few things that need to be done before starting at university again. This sunday I'm back as a zumba instructor and I can't wait to dance with all my sweet zumba students again. I've been inspired a lot while traveling to hispanic countries - especially Cuba! So today I'm gonna make some new choreographies for my class. In addition to that I also need to clean up my apartment. Even though I haven't been here for a month it feels like it's dirty all over haha.. The last thing I need to do for today is to finish my 'Cuba-guide' so it's ready for you guys tomorrow!! :D Yaay.. I need to get my ass moving - everything should be done by 5pm - because tonight I'm invited to a birthday party. // I'll be back tomorrow <3

Likes

Comments

Hej kære læsere. De fleste af jer ved jo nok, at min gode veninde og bloggerkollega @Blogbysandra offentliggjorde sin nye bikini- og undertøjslinje for nogle måneder siden. Jeg er kæmpe fan af hendes kollektion og var med til at skyde nogle af hendes kampagnebilleder tilbage i oktober, da vi rejste til Miami sammen, og allerede dengang forelskede jeg mig i denne flotte bikini. Jeg har både fået den brugt i Mexico og Cuba, men også her på min rejse til Athen. Den sidder 'lige i skabet', og så er den helt vildt behagelig at have på. Man føler sig virkelig tilpas. Hendes kollektion kan bl.a. købes i Wunderwear butikkerne, i Salling eller på nakd.com <3- Jeg har linket specifikt til ovenstående bikini under billederne :-)

Likes

Comments

Dress: HERE


Hi guys. Yesterday we went to Acropolis of Athens and it was so beautiful. I was wearing my new blue/white off shoulder dress from Prettylittlething. They have all sizes right now so don't hesitate, the dress is so beautiful and the material is really good even though it's quite cheap ;-) // Today is our last day. We're heading back to Copenhagen tonight so right now I'm chilling at the pool to get the last rays of sun. <3
VI BLOGGES ;-)

Likes

Comments

Bikini: HERE

Godmorgen piger. Solen skinner her i Grækenland, og i dag skulle det blive op til 37 grader!! Vi er stået tidligt op for at nå ind til Akropolis, inden det bliver alt for varmt. Jeg glæder mig meget til at se, om det er lige så smukt i virkeligheden - mon ikke! Ovenstående bikini er fra Missguided, og jeg er helt vild med farverne. Det eneste i skal være opmærksomme på, hvis I bestiller den hjem, er at trussen er ret løs og stor i str. Den hænger desværre lidt som en ble på mig. Jeg skulle nok have valgt en str. 34 i stedet, men så havde den måske været for lille i toppen.. Desværre sælger de kun som sæt inde på hjemmesiden. Jeg vil dog alligevel anbefale jer at bestille en størrelse mindre!

Likes

Comments

1: HERE // 2: HERE // 3: HERE

1: HERE // 2: HERE // 3: HERE

1: HERE // 2 :HERE // 3: HERE

​Godaften piger. Jeg har funder nogle af mine favoritter frem fra nellys hjemmeside. Jeg tænker især at bestille den første one-shoulder top hjem samt en af de klassiske sorte nederdele. De har fået rigtig mange nye fede styles, som jeg har misset, mens jeg har været på ferie, så jeg vil klart anbefale at tjekke nogle af deres nyheder ud. <3 // Nu vil jeg gøre mig klar til dinner her i Grækenland. Hav' en dejlig aften <3 

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Nelly.com

Likes

Comments

Dress: HERE // Heels: HERE

Godmorgen piger. Jeg ligger her ved poolen på vores hotel. Ovenstående billeder er fra igår. Jeg var iført min nye flotte Señorita kjole fra Prettylittlething. Meningen var, at jeg skulle have haft kjolen med til Cuba, men den nåede aldrig at komme. Det tager normalt max en uge at modtage tøj fra prettylittlething, men jeg må have været ret uheldig med leveringen. Nu er jeg til gengæld glad for, at jeg kan bruge den her i Athen. Det ser ud til, at dette mønster ikke længere et tilgængeligt på hjemmesiden, men de plejer i nogle tilfælde at komme tilbage på lager igen. I kan dog tjekke de andre farver og mønstre ud via. linket. Det er netop også denne kjole, jeg har i blå/hvid mønstret, som jeg havde på i Rom. // I dag har de fleste ting lukke, så dagen byder formentlig bare på afslapning. I må have en fantastisk dag. Vi blogges <3

Likes

Comments

Dress from Ebay: HERE // Heels: HERE

Hej kære læsere. JEg har fået mange forespørgsler på denne flotte kjole. Det er faktisk en kjole, som min søster Bl.a. bestilte hjem til mig på min fødselsdag for bare 50kr. ET RØVERKØB!! Jeg plejede at være storforbruger af eBay, fordi man netop kunne finde lækre ting til stort set ingen penge. Det kan være, at jeg skal igang med at researche hjemmesiden igen.. Kjolen er en smule gennemsigtig, så hav' det in mente, når i skal vælge trusser. Jeg havde selv en orange bikinitrusse under, som kunne ses igennem. Det var heldigvis kun en smule. // I morgen skal vi ud til en strand som ligger 30min. fra Athen. Jeg glæder mig til at ligge og slappe af og ikke mindst arbejde på min tan, haha. - Vi blogges <3

TRANSLATE

Hi guys.. Many of you have been asking about this ''top'' which is actually a dress. The truth is that my sister bought it (among other  things) for my birthday and she did only pay 5.39 GBP (45kr)!!! It's been i while since i've been using eBay myself but I used to buy a lot of random things (including clothes) for no money. Maybe I should start using eBay again ;-)) The fabric is a little see-through so have that in mind when choosing undergarments. I was wearing an orange bikini which wasn't the best choice ;) haha.. // Tomorrow we are visiting a nice beach 30minutes from Athens. Can't wait to work even more on my tan, heheh.. I'll be back. Have a great day <3

Likes

Comments

Billede fra Mexico

Hey piger. Jeg nåede lige at være hjemme i kbh en enkelt dag, inden jeg satte mig på et fly igen sammen med P. Vi er nu på vej til Athen, hvor vi skal hygge og slappe af sammen med skønne mennesker. Jeg er som lovet i fuld gang med at lave en Cuba-guide til jer, som jeg forventer online snarest. Lige nu vil jeg blot give jer en update, da jeg har været dårlig til at blogge. Jeg vil forsøge at få blogget mere på denne tur, hvor jeg også har lettere adgang til WIFI. I må endelig ikke tro, at jeg er kørt træt i blogging. I sommerferien står det bare lidt mere stille i hele bloggeruniverset. Jeg har så mange spændende ting at dele med jer efter sommerferien, så husk at hæng’ på! -Anywayy.. Athen it is! Hvilket er en by, jeg aldrig har besøgt før. Jeg har endda slet ikke været i Grækenland, så det er helt fantastisk. Jeg glæder mig til at dele nye billeder med jer, både her på bloggen og på instagram. Jeg har langt om længe modtaget de flotteste kjoler, som jeg egentlig skulle have haft med på forrige rejse, men nu er de altså pakket med til Athen. Vi lander i Athen om ca. 1,5 time. Jeg vil forsøge at skrive videre på min Cuba-guide her i flyet. Vi blogges <3

Likes

Comments

Hej piger. Så er jeg tilbage i Miami. Jeg beklager stilheden her på bloggen, men jeg har bare nydt de seneste dage og koblet mig fra de sociale medier, sådan delvist. I morgen flyver jeg tilbage mod DK, men jeg rejser allerede igen til varme omgivelser på onsdag, og der skal jeg forsøge at blogge noget mere, end hvad jeg har gjort på denne tur. Lige nu couchsurfer vi, hvilket altid er en fornøjelse. Man oplever byen på en helt anden måde, fordi man bor hos lokale mennesker. Jeg lavede en roadtrip guide sidste år, da vi var afsted på roadtrip i vestkysten, hvor vi bl.a. couchsurfede stort set hele turen. Kan varmt anbefales!!

Likes

Comments