Jeg har en confession som jeg er nødt til at dele med jer. I sidste uge udgav jeg mit motiverende ‘Bliv klar til eksamen’ indlæg . Jeg lavede et meeeget realistisk mål, som bestod i at læse fire artikler i løbet af en uge. Jeg må ærligt indrømme, at jeg slet ikke har åbnet en eneste artikel. Jeg har haft travlt og tilsidesat læsningen fuldstændig. Måske føler jeg mig bare ikke tidspresset nok til at prioritere eksamenslæsningen. Det er i hvert fald en af de mest afgørende faktorer for, om jeg læser; Tid. Jeg er dog nødt til lige at stoppe op og overveje, om det måske ikke er på tide, at begynde læsningen nu. Jeg har en mulig rejse og et evt. weekend ophold i maj måned, hvor jeg på ingen måder kommer til at læse, så hvis jeg ikke starter nu, så ender jeg med at droppe de sjove ting, fordi jeg føler mig for presset. // Nu har jeg påskeferie, så jeg har rig mulighed for at begynde læsningen. Jeg er i Aalborg, hjemme hos mine forældre, hvor jeg plejer at være rigtig motiveret til at læse. Jeg har faktisk formået at lave en læseplan inde i mit hovede, som jeg lige vil dele med jer: Jeg vil forsøge at få læst så mange artikler som muligt i løbet af påskeferien og samtidig lave nogle overskuelige noter i form af skemaer, som max fylder en A4 side. Når jeg formår at få flere sider ned på en noteside, så virker det ligepludselig så overskueligt inde i mit hovede. // I sidste eksamensrelaterede indlæg var der stor interesse for at fortsætte disse indlæg, så det kommer jeg selvfølgelig til at gøre fremadrettet - hver uge! En af jer læsere skrev denne kommentar, som jeg har tænkt mig at besvare:

Mit problem er, at jeg har svært ved at vide, hvad der er vigtigst at læse mest på.

Det er altid svært at vide, hvad der er vigtigst at læse på, for man ved jo aldrig, hvad de spørger om til eksamen. Jeg plejer altid at printe en læseliste ud med de emner, som er en del af pensum. Når jeg har været igennem et emne, krydser jeg emnet af på læselisten (og det er simpelthen den bedste følelse at sætte de krydser, haha). På den måde har jeg overblik over, hvad jeg har læst. Det skal lige siges, at jeg altid læser noter og ikke bøger. Der er rigtig gode noter på tandlægeskolen, som nogle af de tidligere studerende har lavet, og som er blevet delt rundt på studiet. Jeg plejer at supplere med bogen(på pdf) eller youtube-video'er, hvis noterne ikke er tilstrækkelige for min forståelse. Jeg plejer altid at gennemgå stoffet med en læsemakker, for så sidder det bedre fast, og han/hun har muligvis nogle guldkorn som du ikke lige har fået med - eller omvendt. Man lærer så meget af hinanden. Så svaret på dit spørgsmål er vel, at du er nødt til at læse hele pensum, men hvis du ikke kan overskue de utallige sider i bøgerne, så prøv at skaf et kompendium eller nogle noter. De har reddet mit liv på studiet!! Derudover kan jeg stærkt anbefale at begynde på tidligere eksamensopgaver så tidligt som muligt. Ud fra dem, kan man danne sig et overblik over, hvordan eksamensspørgsmålene er formet, og tro mig!! Det er en KÆMPE hjælpe at kigge på tidligere eksamenssæt. Måske endda det vigtigste overhovedet.

Husk at skriv jeres spørgsmål under dette indlæg. I må også meget gerne komme med jeres tips ift. eksamenslæsningen, som alle andre kan få gavn af. Og derudover vil jeg også gerne høre, hvordan det går med jeres eksamensforberedelser? Har I fået læst den seneste uge? Eller har i ligesom jeg ikke ikke åbnet en bog?


Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments