gulerodshumusHej kære læsere. Som noget nyt her på bloggen, vil jeg begynde en enkelt gang hver 14. dag at lave et lille mad-indslag. Det kan være alt lige fra sunde alternativer (som tilfældet er i dag), kager, Albansk mad osv. - En fællesting bliver dog, at jeg lægger vægt på, at det er billigt og let at lave. For en studerende som mig, er der hverken tid eller penge til 20 forskellige ingredienser.
Jeg elsker at lave mad - og eksperimenterer utroligt meget. Jeg laver aldrig rigtig mad efter opskrifter, og hvis jeg endelig gør, så justerer jeg altid i dem ved at prøve mig frem med ekstra / færre ingredienser. Sååå velkommen til 'Lidas madblog' haha :D Jeg håber, at i tager godt imod det. <3

Gulerodshumus:


For at være helt ærlig, så aner jeg ikke, om navnet eksistere, men det beskriver ret godt dagens opskrift, så hvorfor ikke bare kalde den det? Sidste uge lærte Natalie mig at lave Libanesisk mad, hvor vi bl.a. lavede Humus. Jeg elsker Humus og tænkte, at det kunne være sjovt at eksperimentere lidt. Hvorfor ikke koge gulerødder og blende dem sammen med kikærter? Gulerødder er sunde og man 'sparer' på kalorierne. Du kan spise dobbelt så meget 'Gulerodshumus' og få det samme antal kalorier. :D
Ideen kom fra, at jeg generelt altid serverer usunde lækkerier til mine gæster, hvilket man jo ikke behøves. Så jeg fandt på dette sunde (snack) alternativ og skar gulerødder og agurker ud, som smager vildt godt, når de dyppes i denne gulerodshumus. Ajla som var på besøg igår, var i hvert fald ret vild med det. :-)

Opskrift:
Gulerødder (Ca. 4-5 store - koges til de er bløde)
En dåse kikærter
Persille (efter smag)
Et fed hvidløg (Presses)Salt (efter smag)
En tsk. Tahin.

Blend det hele sammen og smag til. I min verden er der aldrig en perfekt opskrift. Hvis du ikke lige har persille - så drop det. Tahin er jo ret vigtigt for at give den rigtige humus smag, men kan også undværes. :-)
'Gulerodshumus' kan bruges som dip, tilbehør i andre retter eller noget helt tredje. Du bestemmer!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments